Konkurs za studente “Nova tehnološka preduzeća”

04/09/2015 14:16

Konkurs za studente “Nova tehnološka preduzeća”

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo “ICT Hub” iz Beograda raspisao je konkurs za studente svih fakulteta u Srbiji.

Konkurs je namenjen svim zainteresovanim studentima da učestvuju u programu “Nova tehnološka preduzeća” koji za cilj ima podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

U programu mogu učestvovati studenti do 30 godina.

Program je podeljen u dve grupe, namenjene studentima početnih i završnih godina studija.

Za studente završnih godina projekat podrazumeva besplatan program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija (IKT) i pokretanju sopstvenog biznisa. Ovaj program traje šest meseci, nakon čega je planirano otvaranje najmanje četiri start-apa u oblasti IKT.

Studenti početnih godna studija će pohađati dvomesečnu “Školu poslovnog iskustva” koju će voditi preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE). Ovo će im pomoću da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema koje će se pominjati u “Školi poslovnog iskustva” su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljenje stresom, strategije prodaje poslovnih korisnicima i prezentovanje investitorima.

Više informacija o programima, kao i o prijavljivanju nalazi se ovde.

Konkurs sprovodi „ICT Hab” uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a ideja je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.

04/09/2015 14:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments