UNS: Preostala slobodna mesta za drugi upisni rok

19/07/2017 12:53

UNS: Preostala slobodna mesta za drugi upisni rok

Fakulteti Univerziteta u Novom Sadu na kojima je zvanično završen prvi upisni rok u obavezi su da objave preostala slobodna mesta za upis u drugom roku.

Drugi upisni rok održava se u septembru mesecu. Kandidati koji nisu uspeli da se upišu u prvom upisnom roku imaće priliku da ove godine započnu studije na fakultetima na kojima je ostalo slobodnih mesta.

Prijave za polaganje prijemnih u drugom upisnom roku fakulteti Univerziteta u Novom Sadu primaće 4. i 5. septembra. Prijemni ispiti će početi 7. septembra, dok će konačne rang liste biti objavljivane nakon 8. septembra. Upis kandidata koji se nalaze na konačnim rang listama fakulteta održavaće se već od 11. septembra.

Slobodna mesta UNS

  • Na Tehnološkom fakulteta ukupno ima 42 slobodna mesta za upis na budžetu i još 24 mesta za buduće samofinansirajuće studente.
  • Pravni fakultet će u septembru mesecu moći da upiše još samo 4 studenta na budžet, dok će na samofinansiranju biti mesta za još 375 studenta.
  • Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu ima još 45 slobodnih budžetskih mesta i 119 za upis studija u statusu samofinansirajućih studenata.
  • Na Pedagoškom fakultetu u Somboru ima još 32 budžetska mesta i 117 samofinansirajućih.
  • Na Učiteljskom fakultetu sa nastavom na mađarskom jeziku u Subotici ostalo je nakon prvog upisnog roka još 16 mesta na budžetu i 20 samofinansirajućih mesta za upis.
  • Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu u drugom upisnom roku neće upisati ni jednog kandidata na budžet, ali zato ima još 133 slobodna samofinansirajuća mesta.
  • U drugom upisnom roku na Prirodno-matematičkom fakultetu priliku da se upiše na budžet imaće 193 kandidata, dok je za upis u statusu samofinansirajućih studenata preostalo 161 mesto.
  • U septembru mesecu će Fakultet tehničkih nauka moći da upiše 71 kandidat na budžet, dok će biti mesta za još 332 buduća samofinansirajuća studenta.
19/07/2017 12:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments