Novi Sad: “Dani matematike” na PMF-u

09/12/2016 09:05

Novi Sad: “Dani matematike” na PMF-u

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ogranizuje manifestaciju “Dani matematike” koja se održava u petak i subotu, 9. i 10. decembra.

“Dani matematike” se održavaju sa ciljem da se promoviše matematika i međusobno povežu matematičari – od učenika srednjih škola do profesora u školama i na univerzitetima.

Program manifestacije počinje u 9:30 časova, a održava se u holu ispred Amfiteatra 1 na Prirodno-matematičkom fakultetu, gde će biti otvorena i izložba postera “Matematika kroz vekove”.

Od 10 do 14 časova održava se Simpozijum “Savremeni problemi matematike”, sa pet zanimljivih preglednih predavanja, koja će dati sliku o najaktuelnijim problemima matematike kojima se bave naučnici sa Departmana za matematiku i informatiku.

Predavanja su koncipirana tako da ih mogu pratiti i ne-eksperti tih oblasti, profesori i saradnici sa Univerziteta, profesori gimnazija i srednjih škola, ali i učenici završnih razreda gimnazija.

U gimnaziji “Isidora Sekulić”, sa početkom u 18 časova, biće održan sastanak Seminara za Istoriju matematike.

Učesnici će imati prilike da čuju predavanje “Matematika i tajna lepote” i pogledaju predstavu učenika i učenica Srednje mašinske škole “Matematika ili stvarnost”. Ideja je da se sastanci seminara održavanju jednom mesečno, uvek u drugoj srednjoj školi, odnosno gimnaziji.

U subotu 10. decembra na programu je Konferencija “Kako motivisati učenike za matematiku?” i okrugli sto “Kuda ide nastava matematike”. Početak je najavljen za 9 časova, a prijavljeno je preko 140 učesnika i učesnica.

Manifestaciju “Dani matematike u Novom Sadu” organizuju Prirodno-matematički fakultet, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno matematičko društvo.

Više informacija o manifestaciji “Dani matematike” nalazi se ovde.

09/12/2016 09:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments