5 prednosti studiranja sa cimerom

20/10/2014 15:12

5 prednosti studiranja sa cimerom

Nikome nije svejedno ako treba da živi sa nekim koga ne poznaje. Sigurno ste čuli razne priče o cimerima koji zagorčavaju život pa se plašite da će i vaš budući cimer biti takav. Zbog toga mnogi traže da žive sa ljudima koje već poznaju.

Ako ste student, onda je vaš cimer često i vaš kolega. Evo pet prednosti koje vam život sa kolegama i prijateljima donosi:

1. Već ste upoznati sa njima

Ne morate biti najbolji drugovi sa cimerom kako biste znali da vam odgovaraju. Može to čak biti i prijatelj vašeg prijatelja. I u tom slučaju ste se verovatno već upoznali ranije i znate nešto o njima. Živeti sa nekim koga već znate eliminiše sve neprijatnosti života sa potpunim strancem.

2. Poverenje

Ako živite sa nekim koga već poznajete, verovatno ste već izgradili poverenje. Čak i ako je u pitanju prijatelj od prijatelja, taj zajednički prijatelj će vam biti osnova od koje možete da gradite poverenje. Ta pouzdanost vam može pomoći da prebrodite neke izazovnije situacije zajedničkog života. Čuvaćete jedni drugima leđa i tako lakše rešiti sve moguće nesporazume.

3. Imate nešto zajedničko u nepoznatom okruženju

Ovo važi za one koji studiraju van svog rodnog grada. Ako delite stan sa nekim koga poznajete iz rodnog grada lakše će vam biti da se snađete u novom gradu. Delićete sve veze, gradićete nova poznanstva lakše i nećete biti usamljeni. Nećete biti pod stresom i poboljšaće vam se zdravstveno stanje.

4. Imate nekog sa kim ćete deliti iskustva

Ako, na primer, želite da idete na neki novi kurs, ili na neko zanimljivo predavanja na fakultetu, možete povesti cimera da vam pravi društvo. Oni verovatno ne bi tako lako pristali ako se ne poznajete dovoljno dobro. Ali ako ste prijatelji, onda imate nekog sa kim možete da delite sva nova iskustva na fakultetu i van njega.

5. Imate odličan izvor saveta i podrške

Cimeri i prijatelji često daju dobre savete. Ali cimeri koji su u isto vreme i prijatelji daju najbolje savete. Ako niste sigurni kako da priđete nekoj devojci ili dečku sa fakulteta, osećate ste pod stresom, imate problema u vezi, treba vam novi pogled na nešto, možete uvek da se obratite cimeru.

Videćete da vam to predstavlja ogromnu ako ne i najveću prednost tokom studiranja. Lakše će vam biti da se otvorite i budete svoji ako imate podršku bliske osobe.

20/10/2014 15:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments