“EBEC” – inženjersko takmičenje u Nišu

18/02/2015 11:59

“EBEC” – inženjersko takmičenje u Nišu

U sklopu sajma poslova i stručnih praksi u Nišu “Job Fair”, održaće se i lokalno inženjersko takmičenje “EBEC” 2. i 3. marta u holu Elektronskog fakulteta.

Ovo lokalno inženjersko rakmičenje organizuje lokalna gurpa “BEST Niš”.

Cilj “EBEC” takmičenja je da se podstaknu studenti da se takmiče u timovima, ali i da pokažu stečena znanja i kreativnost koja ima je potrebna za rešavanje inženjerskih zadataka, a zahvaljujući tome da steknu i praktična iskustva koje će moći da koriste i u daljem radu.

Takmičenje se odvija u dve kategorije:

  • timski dizajn – u okviru ove kategorije od učesnika se očekuje da reše inženjerski problem i konstuišu napravu koja će moćui da izvrši zadatu funkciju.
  • studija slučaja – ova kategorija namenjena je onima koji žele da se oprobaju u rešavanju zadatkog tehničko-menadžerskog problema i da nakon toga prezentuju svoje rešenje.

Učešće na “EBEC” takmičenju imaju svi studenti Univerziteta u Nišu, a za prijavu potrebno je da svoje timove (od četiri člana) prijave na sajtu BEST Niš ili da pošalju pojedinačnu prijavu do 25. februara.

Organizatori će pojedinačne prijave rasporediti u timove.

Pobednici lokalnog “EBEC” takmičenja plastiraju se na regionalno takmičenje “EBEC Balkan”, koje se ove godine održava u Beogradu. Nakon regionalnig takmičenja, najbolji se plasiraju u finale najboljig inženjera Evrope “BEST Enfineers of Europe” u Portu (Portugal).

Krajnji rok za prijavu na lokalno “EBEC” takmičenje je 25. februara u 14 časova.

Izvor: Južne vesti

18/02/2015 11:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments