Beogradski Dani inženjera – od 13. do 17. marta

14/02/2014 15:42

Beogradski Dani inženjera – od 13. do 17. marta

”EBEC Beograd – Beogradski Dani inženjera” će se održati od 13. do 17. marta na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu.

Ovaj događaj organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, a za vreme trajanja programa će pored takmičarskog biti organizovan i edukativni program.

Beogradski Dani inženjera predstavljaju odličnu priliku studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta da u timskom okruženju prikažu i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem.

Takmičiće se u dve kategorije – Timski dizajn (Team Design) i Studija slučaja (Case Study). Timski dizajn predstavlja kreativno nadmetanje gde se neki inženjerski problem rešava konstruisanjem i dizajniranjem naprave sa zadatom funkcijom (npr. dizalica, katapult, most). Studija slučaja razvija posebnu vrstu prezentovanja rešenja nekog tehničko-menadžerskog problema, koj zadaje kompanija određene inženjerske struke.

Pobednici će se kvalifikovati za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (Balkan Regional Engineering Competition), koje će se održati u Nišu. Sledeći nivo je Evropsko inženjersko takmičenje EBEC Final – European BEST Engineering Competition koje će biti održano u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Edukativni program je kvalifikovan u tri celine: ”Upoznaj budućnost”, ”Probudi kreativnost” i ”Budi uspešan”.

”Upoznaj budućnost” je predstavljanje kompanija. Putem prezentacija predstavnika kompanija studenti će čuti koje su to inovacije i programi koji im nude usavršavanje. Biće organizovana i predavanja iz aktuelnih tema iz oblasti inženjerstva.

”Probudi kreativnost” će promovisati inženjerska dostignuća. Ovaj deo je zamišljen kao sajam nauke, gde će radove iz svojih struka predstaviti talentovani studenti i predstavnici naučnih instituta.

”Budi uspešan” ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente timskom radu, prezentacionim veštinama, pisanju motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija i dr. Na ovaj način organizatori žele da pripreme studente za buduće radno okruženje i obezbede kvalitetne zaposlene poslodavcima.

Ovaj događaj će biti otvoren za sve zainteresovane koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i prate prezentovanje takmičenja, kao i izložbu naučnih radova. Ulaz je besplatan.

Za informacije o takmičenju i prijavama posetite sajt ili Facebook stranicu organizacije.

Izvor: Studentski Život

14/02/2014 15:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments