Rezultati prijemnog ispita – Fakulteti

Na Univerzitetima u Srbiji krajem juna počinju prve predupisne akitnosti. Polaganje prijemnih ispita ove godine trajalo je u periodu od 28. juna do 4. jula. Priprema nastava za polaganje prijemnih ispita organizovana je na fakultetima, a na našem portalu nalaze se online testovi za pripremu prijemnog ispita iz različitih oblasti.

Preliminarna rang-lista

Preliminarna rang-lista, odnosno preliminarni rezultati prijemnog ispita, objavljuju se na svim fakultetima u Srbiji najviše dva dana nakon polaganja, kada svi kandidati mogu videti koliko su bodova osvojili na prijemnom. Ukupan broj bodova koje kandidat nosi na osnovu uspeha u srednjoj školi može biti najviše 40, dok se na prijemnom ispitu može osvojiti makismalno 60 bodova.

Konačna rang-lista

Nakon objave preliminarnih rang-lista, kandidati mogu podneti žalbu ukoliko smatraju da su na neki način oštećeni prilikom bodovanja. Konačna rang-lista, objavljuje se nakon žalbenog perioda i predstavlja spisak kandidata koji su ispunili uslove za upis na određeni smer nekog od fakulteta. Kada se objave konačne rang-liste kandidata, odnosno rezultati prijemnog ispita, sledi upis na fakultete. Svu potrebnu dokumentaciju za upis na fakultete pogledajte OVDE.

Rezultati upisa na fakultetima u Srbiji

BEOGRAD

BOR

ČAČAK

JAGODINA

KOSOVSKA MITROVICA

KRAGUJEVAC

KRALJEVO

LEPOSAVIĆ

LESKOVAC

NIŠ

NOVI PAZAR

NOVI SAD

SOMBOR

SUBOTICA

UŽICE

VRANJE

VRNJAČKA BANJA

ZRENJANIN

ZUBIN POTOK

ZVEČAN

Pretraga

ANKETA

Gde pronalazite informacije o upisu u srednju školu/fakultet?
Baner ALUM 2