Namirnica koja smanjuje anksioznost

07/03/2020 13:31

Namirnica koja smanjuje anksioznost

U narednom tekstu ćemo pričati o jednoj namirnici koja snižava anksioznost.

Ova namirnica sadrži esencijalne amino kiseline koje se u organizmu pretvaraju u serotonin. Ova namirnica se posebno preporučuje u stresnim periodima i ono što je bitno je da ne goji.

Ako jedete jednu bananu dnevno nećete imati potrebe za psihijatrom. Ako je jabuka voće koje nam garantuje fizičko zdravlje, banana nam osigurava dobro raspoloženje. Nije slučajno da je banana najviše korišćeno egzotično voće. One su hranljive i pune nutrijenata, a u mnogim zemljama se termički obrađuju i prže. Oni koji su probali pržene banane kažu da je ukus totalno različit u poređenju sa svežom bananom.

Banane sadrže spore ugljene hidrate koji obezbeđuju energiju za fizičku aktivnost, takođe sadrže kalijum i magnezijum za optimalno funkcionisanje nervnog sistema i mišića. Ipak, najvažniji njihov sastojak je triptofan, esencijalna amino kiselina, koja se u organizmu pretvara u serotonin. Serotonin je supstanca od koje zavisi naše raspoloženje, psihička ravnoteža i mir.  Samo banane i šljive sadrže ovu supstancu, tako da bi bilo dobro da je jedete jednom dnevno. 

I ono što je jako važno, a u vezi čega su ljudi u zabludi jeste da one ne goje. Jedna banana ima manje od 100 kalorija, alkalna je, a ne kisela kao jabuka i ne podstiče osećaj gladi.

07/03/2020 13:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments