Studenti će dizajnirati buduće Fiat-ove modele

07/10/2013 18:57

Studenti će dizajnirati buduće Fiat-ove modele

U okviru Fiat-ovog projekta, koji ima za cilj da pronađe sveže dizajnerske ideje i poboljša ukus kupaca, nadmetaće se 60 postdiplomaca iz oblasti dizajna vozila sa Kraljevskog umetničkog koledža (RCA).

Studenti će kreirati koncepte automobila, radeći u timovima po četvoro. Koncepti će dati inovativne ideje za verzije dva najprodavanija modela italijanske kompanije, 500 i Panda. Timovi će imati zadatak da naprave enterijer i eksterijer poštujući sadašnje i trendove očekivane za 7 godina unapred.

Nadležni iz Fiat-a kažu da ovim projektom žele da vide nove ideje i zadivljujuće dizajnerske forme, ali da vozila zadrže svoju praktičnost i upotrebljivost koja krasi aktuelne generacije modela.

Takmičenje je počelo a završava se početkom decembra, okupiće najbolje Fiat-ove dizajnere poput Roberta Giolita i Lorenza Ramacotija. Oni će takođe održati seminare u Velikoj Britaniji na temu Fiatovog dizajnerskog pristupa i temu oblasti korena italijanskog dizajna.

“Dopada nam se konceptulani pristup dizajna koji RCA koristi. Za ove studente, dizajn je nešto više od samog stajlinga. Oni problem sagledavaju dosta dublje” izjavio je Roberto Giolito, potpredsednik dizajna Fiat Grupe.

Pobednici će kao nagradu dobiti četvorodnevnu praksu u Fiatovon Centro Style dizajnerskom odeljenju u Torinu, gde će učestvovati i pomagati u izradi modela u razmeri svog predloga. Pobednicima će posledično biti ponuđeno i stažiranje u trajanju do 6 meseci u Centro Style studiju Fiata.

“Ovo je izuzetno važno takmičenje za nas. Fiat je vrlo odlučan u nameri korišćenja uticaja dizajnerskog predloga studenata na svoje najvažnije modele” kaže je profesor Dale Harrow sa Kraljevskog umetničkog koledža.

07/10/2013 18:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments