Ističe rok za stipendije FEFA i 24 sata

29/03/2014 20:40

Ističe rok za stipendije FEFA i 24 sata

Rok za prijavu na konkurs za dobijanje stipendija za pohađanje prve godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), koje dodeljuju “24 sata” i FEFA, polako ističe. Zainteresovani mogu do 7. aprila da pošalju motivaciono pismo i podatke preko linka na sajtu www.fefa.edu.rs.

Najbolji kandidati biće pozvani na intervju, a petoro najuspešnijih dobiće stipendiju.

Doneti odluku, napisati motivaciono pismo i poslati ga fakultetu, sve je što jedan svršeni srednjoškolac ili maturant koji želi ovu stipendiju mora da uradi.

Motivaciono pismo prilika je da se budući studenti bliže predstave. Interesovanja, osobine, sposobnosti, ciljevi, važni su kriterijumi pri odabiru najboljih kandidata.

”Ono pre svega treba da bude jasno. To jeste jedna nova vrsta iskustva za srednjoškolce, ali ne treba da ih brine. Saveti za pisanje motivacionog pisma mogu da se nađu na našem sajtu, a tu je i karijerni centar FEFA za sve vrste konsultacija”, kaže Branka Drašković, direktor ovog centra.

Svi oni koji su zabrinuti kako će da plate školarinu u drugoj godini, mogu da odahnu. Naime, stipendista koji bude među pet najbolje rangiranih studenata na kraju prve godine studija, biće u potpunosti oslobođen plaćanja školarine za drugu godinu. Isto važi i za treću godinu. Međutim, ukoliko nije među pet najboljih studenata, a ima prosek ocena najmanje 9,00 i položene sve ispite iz prve godine studija, biće oslobođen plaćanja 50 odsto školarine na drugoj godini studija i, pod istim uslovima, 30 odsto na trećoj.

”Diploma FEFA prepoznata je kod vodećih poslodavaca u Srbiji, ali i kod najuglednijih univerziteta u svetu. Sarađujemo sa Harvardom i Univerzitetom Fordam iz Njujorka, koji je jedan od 15 najboljih iz oblasti finansija”, kaže prof. dr Ana Trbović, dekan FEFA.

Kriterijumi za izbor stipendista

Uspeh iz prva tri razreda srednje škole – 50 bodova
Motivaciono pismo – 20 bodova
Intervju – 30 bodova

Izvor: 24 sata

29/03/2014 20:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments