Testiranje : Samsung Galaxy S4

07/06/2013 12:50

Testiranje : Samsung Galaxy S4

Prezentacija na Brodveju je otkrila dve stvari. Prva je da Samsung smatra da se može boriti protiv konkurencije sa 50% snage, i drugu da definitivno prave bolje telefone nego predstave.

Za Samsung Galaxy S4 se ne može reći da je unapređena verzija u odnosu na S3 zato što Samsung nije znao šta da učini. Slika stanja na tržištu govori da Samsung dominira u odnosu na konkurenciju u toj meri da novi ciklus mogu probati da proguraju sa proizvodom koji je mogao da se pojavi možda i godinu dana ranije. Ideja nema neke posebno novine, ali je nov akter, i samim tim Samsung se pridružuje Apple-u u tradiciji da jedne godine pravi revoluciju, a sledeće evoluciju.

Galaxy_S4_i_S3

Galaxy S4 i Galaxy S3

Na prvi pogled S3 i S4 se vizuelno jako teško razlikuju sa veće udaljenosti. Međutim kada se približite dobijate drugačiji utisak. Više nema mešanja pozadinskog poklopca u profil, tj. bočne površine pa S4 na okupu drži svetlosivi okvir, ravan sa strane sa dodatno istaknutom ivicom oko ekrana.

Postoje dve opcije koje možete kupiti (“Black Mist” i “White Frost”) kod “Black Mist” verzije svetle ivice i bočna površina znatno bolje dolazi do izražaja.

Kada poređenje između S3 i S4 pređe u nešto više od gledanja dolazi se do konačne realnosti, koja nam govori da se ova dva telefona ne razlikuju skoro uopšte jer je i S4 napravljen potpuno od plastike. To naravno ne mora da znači ništa loše, ali kada jedinu svetlu plastičnu površinu na uređaju izbrusite da izgleda kao metal, stvari se drastično menjaju.

Što se tiče ekrana S4 je sledeći korak u odnosu na S3. Samsung nije odustao od OLED ekrana. Puni HD trend je neminovnost, pa S4 dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 5 inča i rezolucije 1080×1920 piksela što je oko 441 tačka po inču.

Što se tiče specifikacija, od osmojezgarnih čipova ni u Evropi ni u Americi neće biti ništa, iako teško da biste primetili razliku između dva S4 sa 4 ili 8 jezgara.

S4 stiže sa baterijom od 2600mAh, koja se može menjati, što je još jedan izuzetno glasno istican Samsungov kvalitet.

Samsung S4 ima ukupno 9 senzora uključujući barometar i merač vlažnosti vazduha. Zadnja kamera ima 13Mpx a prednja 2Mpx. S4 isporučuje se sa, u ovom momentu, najnovijom verzijom Androida, 4.2.2. Samsung Galaxy S4 košta oko 750 eura, dok cene variraju kod operatera i naravno paketa uz koje se ovaj uređaj nabavlja.

07/06/2013 12:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments