Stiže AirSelfi – džepni dron za selfie

25/11/2016 16:44

Stiže AirSelfi – džepni dron za selfie

Fotografisanje i snimanje dronovima popularno je već neko vreme, ali ne i dostupno baš svakome. Upravo ovo bi uskoro moglo da se promeni!

Naime, kompanija AirSelfie Holdings napravila je malo dron za selfie fotografije koji bi mogli da koriste svi kojima je upravo ovakav uređaj potreban.

Na ovom dronu se nalazi kamera od pet megapiksela koja može da beleži HD videozapise, a uz njega dolazi i SD kartica od 4 GB.

Ono što je čini posebno lakom za svakodnevnu upotrebu jeste upravo veličina, odnosno težina – jer je teška samo 52 grama, ože da se nosi ispod poklopca pametnog telefona, a upravlja se uz pomoć virtuelnog džojstika na telefonu, a može da leti vertikalno tri minuta na visini do 20 metara.

AirSelfie je kompatibilan sa pametnim telefonima kao što su iPhone 6, 7 i 7 Plus, Samsung Galaxy S7, Edge, Huawei P9 i Google Pixel.

Kada napravite fotografiju ili željeni video snimak, dron će vam sleteti u ruke, a materijal koji se zabaležili putem Wi-Fi mreže će se preneti na telefon odakle ćete lako moći da ga podelite na društvenim mrežama.

Za sada ovaj dron može da se u pretprodaji kupi na sajtu Kickstarter, a prvih 1.000 kupaca će imati priliku da iskoristi popust i plati AirSelfie po ceni od 199 dolara, dok će maloprodajna cena iznositi 300 dolara.

Prvih 3.000 uređaja će se naći u redovnoj prodaji u martu 2017. godini.

Pogledajte kako izgleda i radi AirSelfie:

25/11/2016 16:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments