Google ukida tradicionalne lozinke

30/05/2016 11:45

Google ukida tradicionalne lozinke

Kompanija Google stalno radi na unapređivanju svojih usluga, pa neretko postavlja i neke standarde kada je upitanju bezbednost i slično.

Upravo na tome i sada radi, a namera je da se ukinu tradicionalne lozinke za logovanje, kakve sad najčešće koristimo na svim profilima, internet nalozima ili prilikom zaključavanja svog telefona.

Cilj Google-a je da pronađe način da razvije tehnologiju koja će moći da prepozna pravog vlasnika pametnog telefona, koji će svoj identite moći da dokaže na potpuno savremen način.

Tehnologija koja bi trebalo da zameni lozinke nazvana je TrastAPI, a služiće se višestrukim senzorima koji će se nalaziti u pametnom telefoni, zahvaljujući kojima će telefon znati da je u rukama svoj pravog vlasnika ili neko drugi pokušava da se uloguje!

Operativni sistem Gugl Android već koristi senzore koji mogu da skeniraju lice, glas, pokrete ili lokaciju korisnika kako bi ustanovio da li treba da otključa lozinku.

Faza testiranja bi trebalo da počne uskoro, a nova tehnologija će biti isprobana u bankama, gde bi i kasnije mogla da bude od velike koristi.

30/05/2016 11:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments