Gradonačelnik svoje dnevnice poklonio studentima

18/08/2013 12:38

Gradonačelnik svoje dnevnice poklonio studentima

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca poklonio je najboljim studentima svoje devizne dnevnice koje je dobio dok je boravio u Kini. Tri studenta i jedan učenik su dobili po 500 evra za svoj trud i zalaganje. Gradonačelnik je pozvao svoje kolege i gradske funkcionere da se i oni ponekad odreknu dnevnica.

Gradonačelnik je boravio četiri nedelje u Kini gde je učestvovao na seminaru o malim i srednjim preduzećima i o korišćenju stranih investicija za razvoj privrede.

“Dnevnice koje mi pripadaju i koje sam podigao za put u Kinu, gde sam učestvovao na seminaru i bio jedini predstavnik ne samo naše zemlje već i Evrope, poklanjam najboljim đacima i studentima” kaže gradonačelnik Cvetanović. On takođe dodaje da je apelovao na lokalne preduzetnike i funkcionere da se odreknu ponekad svojih dnevnica i da učine isto.

Novac je uručen studentkinji Mariji Veličkovski sa Akademije umetnosti, sa prosekom 9,8, koja živi bez roditelja. Osim nje novac su dobili učenik leskovačke Gimnazije Miloš Nešić i bručoškinja Medicinskog fakulteta Ružica Jovanović.

“Marija je najbolji student, njen uspeh je još veći jer se kroz život bori sama. Nikola je najbolji u solo pevanju i već je nastupao u operi, Miloš je najbolji gimnazijalac a Ružica je upisala je medicinu, njen otac je nedavno imao moždani udar, majka nigde ne radi i ja sam spreman da pomognem njeno školovanje” objasnio je Cvetanović.

Izvor Blic

18/08/2013 12:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments