Stipendije u Čačku i za studente sa invaliditetom

31/10/2014 12:20

Stipendije u Čačku i za studente sa invaliditetom

Ove školske godine je gradska komisija za dodelu stipendija u Čačku odlučila da dodeli osam stipendija za najbolje studente i učenike, a pravo na stipendiju moći će da ostvare i studenti iz Čačka koji boluju od neke teške i trajne bolesti ili imaju neku vrstu invaliditeta.

Komisija je povećala broj stipendija i prvi put obuhvatila i studente sa invaliditetom. Povod za to je bio slučaj mlade devojke iz Čačka, studentkinje treće godine Matematičkog fakulteta koja je, nažalost, preminula pre nego što je dobila neku vrstu novčane pomoći. Zato su u opštini odlučili da stipendiraju studente koji imaju neku vrstu invaliditeta, iako nemaju prosečnu ocenu od 8,5, rekla je Nadežda Vuksanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti.

Finansijsku podršku grada imaju studenti koji studiraju na državnim fakultetima, a imaju prosek ocena veći od 8,5. Stipendiraju se i učenici specijalizovanih srednjih škola koji imaju prosek veći od 4,5. Mesečni iznos za studente iznosi 8.000 dinara, a za učenike 4.000.

Studenti se mogu prijaviti od 31. oktobra do 30. novembra.

Izvor: Blic

31/10/2014 12:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments