Savez studenata Filozofskog: Uprava zloupotrebila napad na Vujačića

21/11/2014 12:04

Savez studenata Filozofskog: Uprava zloupotrebila napad na Vujačića

Savez studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu pozvao je danas Upravu tog fakulteta da u najkraćem roku obezbedi nesmetano funkcionisanje nastave, umesto što, kako navode, zloupotrebljava napad na dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića, i poistovećuju taj napad sa studentskim protestom.

Juče je Dekanski savet Filozofskog fakulteta saopštio da profesori i studenti najoštrije osuđuju napad na dekana Iliju Vujačića i da su veoma zabrinuti zbog porasta nasilja u akademskoj sredini. U istom saopštenju je blokada Filozofskog fakulteta osuđena kao nelegitiman i nasilan poduhvat, a naročito, kako kažu, uvrede, pretnje, ucene i šikaniranje kojima učesnici blokade izlažu svoje kolege i profesore koji ne odustaju od svojih prava i svog posla.

S druge strane, Savez studenata Filozofskog fakulteta, u svom saopštenju osudio je napad na Vujačića, ali i dodao da je sramotno što Uprava fakulteta povezuje ovaj događaj sa protestom studenata na Filozofskom.

“Događaj gde je nad dekanom FPN-a izvršeno nasilje osuđujemo i pozivamo da Uprava Filozofskog fakulteta svojim izjavama ne umanjuje težinu tog incidenta”, navodi se u saopštenju Saveza studenata, gde se i tvrdi da “optužbe samo na račun studenata nikako ne odgovaraju akademskom ponašanju”.

Savez je izjavio da je jedna od glavnih funkcija Uprave da obezbedi nesmetano funkcionisanje Fakulteta, a ova situacija ukazuje na to da nije dorasla tekućim problemima i da nije sposobna da reši nastalu situaciju na akademski prihvatljiv način.

Izvor: Tanjug

21/11/2014 12:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments