Ministar Verbić o problemu na Filozofskom

04/11/2014 12:59

Ministar Verbić o problemu na Filozofskom

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da ideja da se semestar na Filozofskom fakultetu u Beogradu proglasi nevažećim za njega predstavlja novinu i stvar koju treba raspraviti sa Univerzitetom.

On je izjavio da je blokada fakulteta i mogućnost proglašavanja semestra nevažećim stvar koju treba iskomunicirati sa univerzitetom, i dodao da ministarstvo radi na puno poslova u “taksi diplomatiji između studenata i fakulteta”, kao i da se trudi da uredi stvari koje bi trebalo da su do sada već uređene Zakonom o visokom obrazovanju, ali se različito tumače.

Ministar je rekao da je iz tog razloga pre dva dana održan sastanak Saveta univerziteta u Beogradu gde je potvrđena saglasnost sa tumačenjem koje je dalo resorno ministarstvo, a koje se tiče naplate troškova.

To je značajan korak ka uređivanju sistema finansiranja visokog obrazovanja koje predstavlja suštinu svega. Kada bi finansiranje visokog obrazovanja bilo transparentnije nego što je danas i kada bi svima bilo jasno šta se tačno naplaćuje, do ovakvih problema ne bi dolazilo, rekao je ministar nakon svečanosti povodom završetka projekta “Unapređenje infrastrukture visokoškolskih ustanova u Srbiji”, i dodao da se na ovom zadatku radi svaki dan.

Izvor: RTS

04/11/2014 12:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments