Saveti za brucoše: Kako da te profesori zapamte?

25/09/2017 12:56

Saveti za brucoše: Kako da te profesori zapamte?

Ukoliko tek sada krećete na fakultet i želite da se u kratkom roku izdvojite od ostatka kolega na klasi i ostanete primećeni, pratite ove savete.

Predstavi se profesoru

Veoma je važno da ukoliko vas ima puno na klasi, profesor zapamti baš tebe. Na početku semestra, dođi ranije na predavanje i jednostavno se predstavi profesoru i asistentu. Ne moraš mnogo toga da kažeš, jer direktan, prijatan nastup i hrabrost sigurno neće proći neopaženo.

Uvek sedite napred

Ukoliko sednete napred, profesor će smatrati da želite da budete aktivni na predavanjima i da uistinu želite nešto i da naučite. Takođe, ovo je dobar način da vas profesor upamti.

Hvatajte beleške

Pored toga što će vam ovo pomoći u kasnijem spremanju ispita, hvatanje beležaka profesorima će ostaviti dojam da ih zaista i slušate.

Slobodno se izražavajte

Fakultet deifinitivno nije mesto gde treba da budete stidljivi. Ukoliko profesor postavi pitanje ili pozove na debatu, podelite svoje mišljenje, bez ustručavanja. Većina profesora ovo ceni, jer pokazujete inicijativu kao i to  da se ne bojite da kažete šta mislite.

Konsultacije

Većina profesora i asistenata održava konusltacije. Raspitajte se kada su i idite na njih. Naravno, pre konsultacija, prelistate skriptu i pitajte sve što vam nije jasno.

25/09/2017 12:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments