Nov način hvatanja beleški?

05/09/2022 15:32

Nov način hvatanja beleški?

Da li je ovo nov način hvatanja beleški?

Ukoliko spadate u onu grupu studenata koji zapisuju beleške i kojima je teško da pohvataju i zapišu sve što profesor izgovori na predavanju, verujemo da imamo rešenje.

Naime, jedna studentkinja je svojom genijalnom idejom stala na kraj ovim mukama.

Hvatanje beleški tokom predavanja

Zapisivanje tokom predavanja može biti stresno, jer se često događa da ne stižete sve da zapišete. Međutim, pojavila se genijalna ideja zapisivanja, tako da svi sve “pohvataju”, pa čak i naznače delove koje nisu najbolje shvatili, dodaju komentare i svašta drugo.

Ovu ideju, na društvenim mrežama opisala je studentkinja Stefani Mekelop. Ideja je takva da pomaže svakom studentu da pohvata i zapiše što više. Istakla je da ideja nije originalno njena, ali da ju je prenela svima i da su njene kolege počele da je praktikuju.

Ideja

Svi hvataju beleške u jedan Google zajednički dokument (Google Docs), a kako zapisuju, tako u beleškama različitim bojama označavaju mesta na kojima nešto nisu shvatili ili misle da su pogrešno razumeli itd.

U pitanju je odličan način vođenja beleški, koji omogućava saradnju, odnosno pomoć kolega, da svojim komentarom ili odgovorom reše određenu nedoumicu.

Kada krene ispitni rok, svi studenti imaju jedan ogroman dokument iz kojeg svi uče. On sadrži sva pitanja i odgovore.

Dodatnim iščitavanjem ili odlaskom na konsultacije kod profesora mogu se dopuniti pojedine nejasnoće.

Ovakav način beleženja važnih lekcija s predavanja je odlična i korisna stvar.

05/09/2022 15:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments