Back to homepage

Fakultet za fizičku hemiju – Beograd

fakultet za fizicku hemijuAdresa: Studentski trg 12-16, Beograd
Telefon: 011/328-40-12
Website: www.ffh.bg.ac.rs
Email: [email protected]

Fizička hemija na Univerzitetu u Beogradu se predaje od 1903. godine. Delatnosti Fakulteta za fizičku hemiju danas su visoko obrazovanje i naučnoistraživački rad od posebnog značaja za Republiku Srbiju, a koji su usklađeni sa međunarodnim, posebno evropskim obrazovnim i naučnim prostorom. Osnovna delatnost Fakulteta se obavlja u skladu sa zakonima o visokom obrazovanju i o naučnoistraživačkom radu, kao i sa statutima Univerziteta u Beogradu i Fakulteta.

Znanja i diplome koje se stiču na Fakultetu za fizičku hemiju omogućavaju studentima rad i napredovanje u različitim oblastima fizičke hemije i naukama sa kojima se fizička hemija graniči. Fakultet je matičan za fizičku hemiju i uže oblasti: spektrohemiju, elektrohemiju, nuklearnu hemiju i radiohemiju, hemijsku kinetiku, hemijsku termodinamiku, kvantnu hemiju, biofizičku hemiju i dinamiku neravnotežnih procesa, fizičku hemiju materijala i fizičku hemiju u kontroli i zaštiti životne sredine.

Na fakultetu se stiču diplome:

  • Diplomirani fizikohemičar
  • Master fizikohemičar
  • Doktor nauka-fizičkohemijske nauke
  • Specijalista strukovnih studije – forenzika

Do sada je na fakultetu diplomiralo preko 1300 studenata. Od tog broja njih oko 200 je doktoriralo, a specijalističke i magistarske studije je završilo preko 300 diplomiranih fizikohemičara.

SMEROVI - Fakultet za fizičku hemiju

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (4 godine)

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 godina)

  • Fizička hemija (60 mesta)

SPECIJALISTIČKE STRUKOVNE STUDIJE (1 godina)

  • Forenzika – zajednički program (50 mesta)

DOKTORSKE STUDIJE (3 godine)

  • Fizička hemija (35 mesta)

Lokacija

Fakultet je smešten u Beogradu u zgradi na Studentskom trgu 12-16 u kojoj se nalaze i drugi fakulteti: Hemijski fakultet, Matematički fakultet, Fizički fakultet i brojni instituti.

Do fakulteta se može stići autobusom 31, trolejbusima 28 i 41, ili linijama koje idu od trga Slavija do Kalemegdana 22, 21, 19, 33, 29.

Pogledajte još

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments