Studenti UB i dalje protestuju: blokiran i FPN

14/10/2014 10:49

Studenti UB i dalje protestuju: blokiran i FPN

Studenti Fakulteta političkih nauka juče su blokirali ovaj fakultet zbog nezadovoljstva uslovima studiranja. Oni su pratili primer svojih kolega sa Filozofskog fakulteta, koji drže fakultet pod blokadom već danima

Studenti su prenoćili na fakultetu, a sa blokadom planiraju da nastave dok im uprava fakulteta ne ispuni zahteve.

Pre blokade se održao skup na kome je 300 studenata odlučilo da krene u protest dok im se ne ispune zahtevi. Neki studenti su ispred ulaza u zgradu, dok se drugi nalaze u učionicama gde gledaju filmove ili igraju karte. Studenti nose transparente, a na ulaznim vratima su zalepljene poruke: “Vi nas ne slušate, mi vas ne puštamo”.

Studenti kažu da će ostati u zgradi fakulteta dok im uprava ne ispuni ono što su tražili, a danas u toku dana doći će druga grupa studenata. Oni kažu da neće blokirati rad fakulteta, već samo nastavu.

Njihovi zahtevi su mogućnost sufinansiranja za studente koji su skupili između 48 i 53 ESP boda, stipendije za one koji su očistili godinu, ali nisu uspeli da budu u okviru određene kvote, kao i potpuno sprovođenje Bolonje, pošto trenutno svaki profesor “vodi svoju politiku” – neki predaju po Bolonji, a neki ne.

Izvor: Blic

14/10/2014 10:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments