Raspisan konkurs za “Studentsku nagradu 2016”

04/04/2016 09:49

Raspisan konkurs za “Studentsku nagradu 2016”

Šestu godinu za redom Fransucko-srpska privredna komora raspisuje konkurs za “Studentsku nagradu”, a ove godine se nagrada dobija za najbolje napisan rad o cirkularnoj ekonomiji.

Tri najbolja rada osvojiće vredne novčane nagrade – 1.500, 1.000 i 500 evra, koliko iznosi nagrada za treće mesto na ovom konkursu.

Radovi napisani na temu cirkularne ekonomije šalju se najkasnije do 28. aprila, a zvanična dodela nagrada planirana je za 16. jun.

Kandidati moraju izabrati jedan ili više reusrsa, proizvoda ili specifičnu oblast, na osnovu kojim moraju izneti konkretne i originalne predloge primene cirkularne ekonomije u Srbiji i regionu.

Novčane nagrade za studente obezbedile su kompanije članice Komore: Veolia Central & Eastern Europe (prva nagrada), Schneider Electric (druga nagrada) i Lafarge (treća nagrada).

Na konkursu mogu učestvovati studenti do 25 godina, koji su upisali školsku 2015/2016. godinu na nekoj od institucija visokog obrazovanja u Srbiji.

Esej koji se šalje na konkurs mora biti napisan na najmanje 15, a najviše 25 strana, na srpskom jeziku.

O najboljim radovima odlučivaće specijalni žiri sastavljen od univerzitetskih profesora i drugih uglednih stručnjaka za pitanja održivog razvoja, kao i članovi Francusko-srpske privredne komore.

Pravilnik i formular konkursa nalaze se ovde.

04/04/2016 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments