Proglašeni pobednici “Academic to Business” takmičenja

19/04/2016 11:02

Proglašeni pobednici “Academic to Business” takmičenja

Tim studenata sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog i Mašinskog fakulteta pobedio je na završnom takmičenju “Academic to Business”.

Rešenjem zadatog poslovnog problema i njegovom prezentacijom pred žirijem, ovi studenti osvojili su po 100.000 dinara i prvo mesto u konkurenciji od 31 tima.

Pobednički tim, predvođen preduzetnikom iz “Studio Kraft dizajna” Milanom Živadinovićem, čine: Milan Nikolić sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Nemanja Mihalković sa Mašinskog fakulteta i Aleksandra Đorđević, Dušan Cvetanović i Miloš Dimić sa Ekonomskog fakulteta.

U finalu se našlo pet timova, od kojih je tri dobilo novčane nagrade: članovi tima na prvom mestu po 100.000 dinara, za drugo mesto izdovjeno je po 80.000 dinara za članove time, dok su trećeplasirani studenti dobili po 60.000 dinara.

Svi učesnici takmičenja imali su četvorodnevni trening na kom su svoje znanje primenjivali na konkretnim situacijama u biznisu, a pored toga – imali su zadatak i da na osnovu trenutnih potreba preduzetnika predlože rešenja sa ciljem unapređenja njihovog poslovanja u oblasti marketinga, optimizacije proizvodnje i inovacija.

Ovo je druga generacija dobitnika “Academic to Business” stipendije – programa koji sprovodi organizacija “Centar za razvoj liderstva” u okviru Programa “Pokreni se za budućnost” uz finansijsku podršku kompanije “Filip Moris”.

19/04/2016 11:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments