Prijava za studentski eko kamp “Sačuvajmo Dunav”

22/07/2016 09:31

Prijava za studentski eko kamp “Sačuvajmo Dunav”

Raspisan je konkurs za prijavu za učešće na studentskom eko kampu “Sačuvajmo Dunav” koji se održava Velikom ratnom ostrvu u Beogradu od 14. do 22. avgusta.

Krajnji rok za prijavu je 29. jul 2016. godine.

Na studentskom eko kampu biće okupljeno 25 studenata i studentkinja koji će kroz zanimljiva predavanja, studije slučaja, praktičan rad, boravak u netaknutom rezervatu prirode i nezaobilaznu zabavu imati prilike da upoznaju svoje prirodno okruženje, različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja voda i uticaja na okolinu, kao i načine na koje svako može doprineti lepšem i čistijem Dunavu i potencijalnom razvoju turizma na slivu.

Na eko kampu svi učesnici će razvijati svoje oblasti istraživanja i učiti da potšuju i druge čime se podstiče istraživački duh i doprinosi širenju svesti o značaju očuvanja reka i životne sredine uopšte.

Na kampu mogu učestvovati studenti i studentkinje državnih ili privatnih fakulteta sa teritorije Republike Srbije, bez obzira na godinu studija.

Učesnici kampa imaće obezbeđen smeštaj u šatorima i ishrana, kao i toaleti sa tuševima, a potrebno je da ponesu vreću za spavanje.

Više informacija o programu, kao i prijavni formular, nalaze se ovde.

Program zajednički organizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vode, GIZ Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju i Coca-Cola Sistem, u saradnji sa Gradom Beogradom, JKP „Zelenilo Beograd”, Fakultetom za primenjenu ekologiju „Futura”, Institutom za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, WWF – Svetskim fondom za prirodu i Mladim istaživačima Srbije.

22/07/2016 09:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments