Na redu prijemni ispiti: Maturanti – srećno!

26/06/2017 09:24

Na redu prijemni ispiti: Maturanti – srećno!

Na većini državnih fakulteta u Srbiji danas su počela polaganja prijemnih ispita za upis u prvu godinu osnovnih studija u akademskoj 2017/2018. godini.

Do kraja juna ili tokom prvih dana jula biće završeni svi prijemni ispiti, a kandidati za upis će nakon toga čekati prve, preliminarne rezultate na koje imaju prava da se žale – ukoliko smatraju da su oštećeni prilikom bodovanja.

Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, nakon perioda za žalbe i objavljivanja konačnih rang listi, kandidati će se upisivati od 3. do 21. jula.

Sve upisne aktivnosti na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu održaće se do 20. jula, dok će kandidati koji studije upisuju u Nišu do 17. jula biti upisani.

Univerzitet u Beogradu će i ove godine upisati najveći broj studenata u prvu godinu osnovnih studija, a sve predupisne i upisne aktivnosti će se na fakultetima u Beogradu završiti 14. jula.

Fakulteti su nakon upisivanja novih studenata u prvom upisnom roku u obavezi da rektoratu prijave broj preostalih mesta za upis kako bi se organizovao i drugi upisni rok za sve koji nisu uspeli da upišu željeni smer u prvom krugu upisa.

26/06/2017 09:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments