Mart: isplata stipendija za studente doktorskih studija i mlade istraživače

11/04/2022 11:24

Mart: isplata stipendija za studente doktorskih studija i mlade istraživače

Svim stipendistima doktorskih akademskih studija, kao i mladim istraživačima, danas, 11. aprila 2022., izvršena je uplata stipendija za mart. 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na godišnjem nivou dodeljuje stipendije studentima doktorskih akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija i uključuje ih u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija. Ministarstvo, takođe, stipendira i učenike – mlade istraživače Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje do 20 stipendija mladim istraživačima – učenicima završnih razreda (III i IV) srednje škole koji su iskazali sposobnost u bavljenju istraživačkim radom i osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim olimpijadama znanja.

U 2021. godini Ministarstvo odobrilo stipendiranje 502 studenta doktorskih akademskih studija angažovanih u radu akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija i 20 mladih istraživača.

Mesečni iznos stipendije za doktorante je 50.000 dinara, dok za malde istraživače iznosi 30.000 dinara na mesečnom nivou.

11/04/2022 11:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments