Prva škola na Balkanu koja je uvela plaćanje školarine BitCoinima

09/12/2013, 10:39

Prva škola na Balkanu koja je uvela plaćanje školarine BitCoinima

Prva škola na Balkanu koja je odlučila da ponudi plaćanje školarine putem nove internet valute: BitCoin je E-Gimnazija iz Novog Sada.

U razgovoru sa osnivačem škole, Nebojšom Jovanovićem rečeno nam je da škola na ovaj način želi da omogući informatički naprednim učenicima i informatički orijentisanim roditeljima da lakše plate školarinu.

            BitCoin

Jovanović kaže da BitCoin ne zavisi od države, granica, vremenskih zona, uzrasta i da svako može raspolagati ovim sredstvima na lak i jednostavan način. Kao što je esperanto zamišljen kao univerzalni jezik tako je i BitCoin postala opšta digitalna valuta kojom se već uveliko plaćaju usluge i roba na Internetu. Bitcoin je u expanziji od svog formiranja.

Valutom se lako trguje, ali se prilično teško zarađuje. Oni koji su čuvali BitCoin jedinice unazad dve godine uvećali su njenu vrednost 40 puta. Više informacija imate na ovoj adresi: http://www.e-gimnazija.org/upis-2014-2015

E-Gimnazija je uveliko započela predupis nove generacije učenika. Školu karakteriše intezivna primena informacionih tehnologija u nastavi i veoma je popularna u Novom Sadu.

Podsetimo, ova škola je još 2008. godine prva uvela laptopove za učenike i digitalno praćenje nastave: http://www.svevesti.com/a101227-e-gimnazijalci-koriste-laptop-umesto-sveske

Povezane objave

09/12/2013, 10:39

Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*