Šta su sve predvideli Simpsonovi

22/09/2015 13:47

Šta su sve predvideli Simpsonovi

“Simpsonovi” su jedna od gledanijih animiranih serija u svetu koja se prikazuje skoro punih 25 godina i idalje zasmejava ceo svet.

Međutim, u svim tim smešnim scenama do sada su se provukle i neke ozbiljne priče, pa se tako može primetiti da su Simpsonovi u pojedinim epizodama predvideli mnoge događaje koji su se kasnije desili širom sveta.simpsonovi-glavni-likoviMeđu predviđenim događajima nalaze se kriza u Grčkoj, rat u Siriji, ali i teroristički napad u Americi 9. septembra 2001. godine.

Mnogi smatraju da se u ovoj seriji nalaze elementi velikih zavera, dok drugi ipak misle da je u pitanju samo bujna mašta autora “Simpsonovih”. Šta vi o tome mislite?

Donald Tramp za predsednika SAD-a

Pre 15 godina u seriji “Simpsonovi” emitovana je epizoda kojom je predviđena kandidatura Donalda Trampa, američkog biznismena, za predsednika SAD-a. Zanimljivo je to što je sada u toku njegova trka za Republikanskog predsednika SAD-a.

Ono što se još nalazi u epizodi “Simpsonovih” iz 2000. godine jeste to da je, nakon što je došao na vlast, Donald Tramp doživeo i veoma buran odlazak sa vlasti. Osim toga, zanimljiv je i detalj po kom je u seriji Tranp sa vlasti sišao 2030. godine, ostavivši državu u ogrnomnim dugovima, zbog čega je postala zavisna od Evrope i Kine.

Sada bi trebalo samo da sačekamo i vidimo da li je ovo predviđanje “Simpsonovih” istinito.

Epidemija virusa Ebole

Početkom 2015. godine došlo je do izbijanja epidemije ebole, dok je to bila tema jedne epitode “Simpsonovih” još davne 1997. godine. Naime, u toj epizodi Mardž je bolesnom Bartu dala da čita knjigu pod nazivom “Radoznali Džordž i virus ebole”. Naslovna strana knjige je pokazivala majmuna – životinju koja prenosi ovaj virus.

Teroristički napad na Svetski trgovinski centar

Teroristički napad koji se desio 11. septembra 2001. godine, u kom su srušena oba solitera Svetskog trgovinskog centra u Njujorku predstavlja najveći teroristički napad na Sjedinjene Američke Države. Prema mišljenju različitih teoretičara, ovaj događaj na neki način je opisan u “Simpsonovima” još 1997. godine.

Naime, u ovoj epizodi, Lisa Bartu pokazuje časopis sa istaknutom cenom od 9 dolara. Pored brojke na naslovnoj strani nalaze se dva nebodera koja su kasnije, 2001. godine, srušena u terorističkom napadu. Ovaj napad se označava kao 9.11, a na naslovnoj strani časopisa koji Lisa drži, može se pročitati isto to – 9 i 11, odnosno cena (9) i dva nebodera (11). Barem tako to vide teoriteričari.

Uređaji za glasanje u SAD

U Sjedinjenim Američkim Državama uvedeni su uređaji za glasanje, pomoću kojih je trebalo da se izglasa predsednik držvane 2012. godine. Međutim, tu je došlo do nekih problema.

Ono što je zanimljivo jeste to što se u jednoj epizodi “Simpsonovih” iz 2008. godine opisuje upravo ono što se desilo 2012. godine na glasanju. U to je epizodi je Homer pokušao da glasa na uređajima koji su za to namenjeni, ali su se svi uređaji zaledili. U ovoj situaciji izbora nije bilo, jer su uređaji dozvoljavali da se glasa samo za jednog kandidata.

Savremena tehnologija

U poslednjih nekoliko godina došlo je do ekspanzije moderne tehnologije, pa smo sada okruženi “pametnim” uređajima, kao što su telefoni ili satovi, ali i drugi uređaji koji predstavljaju mikro računare.

Međutim, upravo ovakvi uređaji našli su se u jednoj od epizoda “Simpsonovih”. To ne bi bilo ništa čudno da ta epizoda nije premijerno emitovana 1995. godine, kada o “pametnim” uređajima nije bilo “baš puno” reči.

Dugovečnost grupe Rolling Stones

Grupa Rolling Stones postoji i danas, a u epizodi “Simpsonovih” iz 1995. godine, Lisa u svojoj sobi na zidu drži poster ove gurpe. U seriji poster je sa njihove turneje koja nosi naziv “Invalidska kolica 2010”, aludirajući na njihove godine, odnosno starost.

U ovoj epizodi se predviđa da će Rolling Stones grupa “trajati” i narednih 15 godine, odnosno da će i 2010. godine održavati koncerte. Ovo predviđanje “Simpsonovih” se obistinilo, s tim što su Rolling Stones-i još uvek aktivni, pet godina duže od predviđanja.

22/09/2015 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments