Ljubitelji hevi metala – najsrećniji

17/07/2015 11:46

Ljubitelji hevi metala – najsrećniji

Naučnici koji su se bavili uticajem muzike na raspoloženje, ali i razvoj osoba, došli su do jako zanimljivog podatka.

Kako bi izučili uticaj muzike na pojedinca, naučnici su napravili istraživanje u kom je učestovalo 377 odraslih osoba. Od tog broja 154 njih je slušalo hevi metal, “na prvi pogled” najagresivniju muziku.

Od celokupnog broja učesnika ovog istraživanja, 80 njih je u periodu ispitivanja slušalo neku drugu muziku (a ne hevi metal). Među ispitanicima bilo je i 153 studenta.

Kada se gledalo na koji način hevi metal muzika utiče na one koji su je slušali i koji u njoj uživaju, došlo se do zaključka da su upravo ovi učesnici zadržali mladalački polet na najvišem nivou. Ljubitelji hevi metala bili su raspoloženiji, prijateljski više nastrojeni, ali i manje opterećeni stvarima koje su radili kao mladi u odnosu na sve druge učesnike istraživanja, pa čak i one najmlađe – studente.

Fanovi hevi metala, koji su svirali ili posećivali koncerte ove muzike tokom 80-tih godina, sada su ljudi u srednjim godinama, pred kojima je, kako navode naučnici, “srećno starenje”. Pretpostavlja se da su ljubitelji ove muzike tako srećni jer su spoznali važnost zajedništva koje propagira ova muzika i koje se oseća na svim nastupima bendova ovog žanra.

Iako je uticaj hevi metal muzike sada prepoznat kao jedan od najznačajnijih za sreću, u periodu kada je ovaj žanr bio među najpopularnijim, odnosno tokom 80-tih godina, smatralo se da širi subliminisane poruke, da je neprijatelj moralnih vrednosti i da loše utiče na mlade.

17/07/2015 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments