Šta kaže nauka: Ko će ostati poslednji preživeli u seriji “Igra prestola”?

12/04/2019 13:19

Šta kaže nauka: Ko će ostati poslednji preživeli u seriji “Igra prestola”?

Posle dugih sedam godina, neverovatnih i šokantnih obrta, obožavatelji serije “Igra prestola” 14. aprila dočekuju finalnu sezonu.

Mnogo je spekulacija u vezi sa tim ko će na kraju sesti na “gvozdeni presto”, ko će poginuti, a ko će se venčati. Svih ovih godina, obožavatelji širom sveta osmišljavaju svoje teorije kako će se serija završiti, a sada, u celu priču umešali su se i naučnici.

“Igra prestola”: Ko će preživeti finale?

Naime, koristeći algoritam za seriju, naučnici su izračunali kolike su šanse glavnih likova da prežive poslednju sezonu.

Tako Bron ima samo 6% šanse da preživi, Sansa 27%, a Bren 42%.

Drugi likovi, kao što je Deneris imaju mnogo više šanse. Majka zmajeva tako, prema algoritmu, ima šanse 99%, Tirion 97%, Džejmi Lanister 96%, dok Džon Snou ima 88% da ostanu u životu.

Prema algoritmu, generalno, žene imaju veći procenat preživljavanja tokom cele serije, a to je 89%. Rezultati su dalje pokazali da tokom trajanja cele serije, Lanisteri su imali 45% šanse da prežive, Targerijeni 45%, dok Starkovi 38%.

Ovo nije prvi put da je korišćen ovaj algoritam, ali je serija sama po sebi nepredviljiva, pa se stoga ne treba mnogo oslanjati na nauku.

12/04/2019 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments