Ljubavni oglasi studenata u Beogradu

21/01/2015 16:20

Ljubavni oglasi studenata u Beogradu

Studenti Beogradskog univerziteta na svojoj Fejsbuk stranici međusobno dele korisne informacije, a među njima nalaze se i ljubavni oglasi.

Evo kako izgledaju neki od oglasa koje postavljaju studenti u potrazi za srodnom dušom:

Zaljubljeni Zmaj

“U svetlu (ili mraku, kako ko ište) minulih događaja, inspirisan nedavnim uspesima mladih saboraca i distorzijom muško-ženskih odnosa popularizacijom flerta i upoznavanja preko društvenih mreža, ja, Jovan Jovanović, zvani Zmaj, u ovom trenutku pomalo haj, dakle ne baš tako čistog razuma i poprilično bolesne pameti, izdajem oglas. Naime, tražim devojku. Da, dobro ste čuli dušmani, Zmaj traži sebi dostojnu pratilju, poželjno podjednako ovako nenormalnu kao što je to moja nenormalna malenkost. Dakle, visina do 175; Zmaj jeste veliki čovek, ali je i mali čovek. Slobodno nosite štikle u mom prisustvu, nemam Napoleonov kompleks. Ako nećeš da šetamo gradom i ljubakamo se nabijajući ljudima to na nos, visina nije toliko bitna – pupak na pupak i jednaki smo….

Zmaj je izuzetno otvoren za svakakve vidove veza, mogu da budem old skul romantik, da ti šaljem pisma, da šetamo po mesečini dok nam blagi povetarac mrsi kosu, da ti pišem pesme, da posmatramo zvezde dok nam trava miluje tela, ali kontam da se danas devojke ne lože na romantiku, pa zato Zmaj voli da bude i urban, umetnik-buntovnik, nešto kao Bukovski, Selindžer, ili onaj lik iz serije “Kalifornikacija” kog glumi Molder, pardon, Dejvid Duhovni; da te osvojim stavom rok zvezde i odvedem te u mrak dok nam ritam daje neki old skul rokenrol.

Unesimo malo topline u ove hladne dane, i malo vedrine i motivacije pred ispitni rok.

Ja sam mrtav ozbiljan, mnogo mi je dosadno u životu pa eto, rekoh sebi “Jovane, vreme ti je za neko žensko u životu da te malo sredi”, tako da devojke, izvolite!”, napisao je Zmaj i dodao da će onoj pravoj rado gledati u zvezde, jer se razume i u astrologiju.

Neki od ovih oglasa izgleda da ne važe uvek, pogotovo ne za vreme ispitnih rokova.

spremanje-ispita

U pojedinim oglasima naglašeno je da važe – kada prođe ispitni rok

“Dobro veče svima… Treba mi pratilja za Jugoslovensko dramsko, imaju super predstave za male pare i još ako bi bila sa Pravnog, bilo bi idealno… Ali samo da prođe januarski rok” – sadržaj je još jednog ljubavnog oglasa.

Po neki oglasi su kratki i ostavljaju prostora za kompromise, dok su neki specifičniji, ali podjednako duhoviti i simpatični. Kako bilo, izgleda da “rade posao“.

“Tražim devojku: Visina od 165 – nemam kompleks ako je devojka na štiklama viša od mene, ja sam visok 190 cm. Ne bi trebalo da bude baš mršava, plašio bih se da je ne polomim kad je stegnem i na nju legnem. Ne mora da zna da pliva, to ću ja da je naučim, pošto sam ronilac.

Da nekad pripazi šta jede pre nego što me poljubi, da me slučajno ne ubije, jer sam alergičan na brdo stvari. Verujte mi i to se dešavalo… Oteknem ceo. Da ne bude svaki sledeći poljubac ruski rulet.

Da voli prirodu i šetnje, da joj nije frka kada se isprlja, umaže itd…

Da se ne plaši buba.Da bih sa njom mogao da podelim osećaj uživanja ležanja na toplom betonu pored jezera i gledajući u zvezde u toplim letnjim noćima, ili da nas na nekom kampovanju probudi cvrkut ptica.

Nadam se da iduće godine u toku leta neće kiša padati dva puta kao ove.

Da ne stavlja tri kila šminke na sebe, nema potrebe.

Da joj nije problem ako odmah ne odgovorim sms-om, kada mi nešto piše, nisam umro, nemam drugu, nisam se udavio, itd…

Ovo sam mogao i na ispovestima da napišem, ali nije fora. Kako bi mi se dotična gospođica onda javila.

P.S. Ja sam mrtav ozbiljan. ”

A da ovi oglasi stvarno donose očekivane rezulatate, dokaz je prethodi oglas. Posle nekog vremena, momak koji je sastavio ovako detaljan oglas u komentaru je napisao – “Našao sam devojku, misija obustavljena do daljeg!”.

romantika

Studenti u oglasima obećavaju i romantične šetnje, ljubavna pisma, držanje za ruke…

Pored sve romantike – mesečine, šetnji pored reke, držanja za ruku i pisanja pesama – na stranici studenata Beogradskog univerziteta na društvenoj mreži Fejsbuk, ima mesta i za oglase, naizgled, bez trunke romantike. Jedan od takvih glasi ovako:

“Tražim dečka koji je zainteresovan da ide sa mnom na bilijar.”

Oglase postavljaju studenti kako bi pronašli nekoga ko ima ista interesovanja kao i oni. Pa tako postoji i jedan oglas koji konkretno – ne isključuje ništa.

“Ima li ovde fine devojke koja voli i ružu i metak, i ples i kafanu? A još ako zna tango, nek se odma’ javne za Milongu. INBOX”.

21/01/2015 16:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments