Studenti FON-a treći u rešavanju studije slučajeva

01/04/2015 15:21

Studenti FON-a treći u rešavanju studije slučajeva

Završeno je takmičenje u rešavanju studije slučaja koje organizuje Fakultet organizacionih nauka i Srpska asocijacija menadžera. Prvo mesto na takmičenju zauzeo je tim studenata Univerziteta nauke i tehnologije iz Hong Konga, drug mesto – tim studenata Univeziteta iz Pensilvanije, dok je na trećem mestu tim studenata Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 48 studenata sa 12 svetskih univerziteta iz Amerike, Kanade, Tajlanda, Singapura, Hong Konga, Portugala, Velike Britanije, Novog Zelanda i Srbije. Zadatke su dobili od kompanija “Koka-Kola” i “Šnajder Elektrik”.

Studiju slučaja, koju je zadala “Koka-Kola”, studenti su radili pet sati, a ona se odnosila na predlog marketinga strategije ka tinejdžerima do 2020. godine za region Jugoistočne Evrope. Druga studija slučaja, koju su studenti radili 30 sati, odnosila se na pozicioniranje premijum brenda “Unika” iz oblasti mofularne galanterije ka krajnjim korisnicima i maloprodaji kompanije “Šnajder Elektrik” na tržištu u našoj zemlji.

Studija slučaja, koju je zadala kompanija “Šnajder Elektrik”, sastojala se iz dva dela. Prvi deo se odnosio na podizanje svesti o brendu poizvoda “Unika”, a drugi deo se odnosio na povećanje prodaje tog brenda.

U timu, koji je predstavljao FON, bili su Ivana Ilić, Nikola Šurlan, Đorđe Petrović i Ivan Devedžić, a mentor im je bila Ana Ivanović.

FON je domaćin ovog svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja već treću godinu za redom.

01/04/2015 15:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments