Gradonačelnik Kruševca i ComTrade nagradili su najbolje studente

14/12/2013 17:04

Gradonačelnik Kruševca i ComTrade nagradili su najbolje studente

Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca i Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije ”ComTrade” uručili su tablet računare studentima sa prosekom 10.

Gašić je primio najbolje studente u zgradi Gradske uprave u Kruševcu i poželeo im uspeh u daljem školovanju a tom prilikom im je Jevrosimović uručio tablet računare.

Nagrađeni studenti su: Nikola Jovanović, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Nataša Veljković, student treće godine Medicinskog fakulteta u Beogradu,Milena Milanović, student treće godine Stomatološkog fakulteta u Beogradu i Miloš Petrović, student prve godine doktorskih studija Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu.

nagradjeni studenti

Foto: Marko Todorović (Telegraf)

Gašić je istakao kako je ponosan na ove mlade ljude, kojima su knjiga i obrazovanje na prvom mestu.

Student Nikola Jovanović, pored studiranja, bavi se i plesom, studenkinja Nataša Veljković bavila se folklorom sedam godina, Milena Milanović trenirala je odbojku pet godina, a Miloš Petrović rekreativno voli da igra fudbal.

Veselin Jevrosimović, predsednik ”ComTrade-a” je rekao da je usavršavanje uvek dobar motiv da se podrže mladi i talentovani studenti.

”Poklonili smo pet Tošibinih tablet računara sa android aplikacijama. To je jedan mali i skroman poklon s obzirom na to šta su sve ovi studenti uradili i zaslužili. Imati prosek 10 na fakultetu poput Medicinskog ili Prirodno-matematičkog zaista je velika stvar. Ovi mladi ljudi su naša budućnost. Smatram da su oni primer svima, pogotovu svojim vršnjacima, kako kroz život treba ići”, rekao je Jevrosimović.

On je naglasio značaj matematičke i programerske struke za njegovu kompaniju.

“ComTrade sada ima 3.600 zaposlenih, samo u informatičkom delu imamo preko 1.600 zaposlenih, od čega je 1.300 softverkih inženjera”, dodao je Jevrosimović.

Gradonačelnik Gašić je naveo i da će uz pomoć Jevrosimovića, koji je i predsednik Atletskog saveza Srbije uskoro biti izgrađena profesionalna atletska staza.

”Nama ta podrška puno znači jer smatramo da pored obrazovanja, mladi moraju da imaju i dobre uslove za sport”, poručio je Gašić.

Izvor: Telegraf

14/12/2013 17:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments