Sa i bez lajka na Fejzbuku

26/05/2021 18:29

Sa i bez lajka na Fejzbuku

Direktor Instagrama Adam Moseri najavio je danas da će društvene mreže Fejsbuk i Instagram uvesti mogućnost sakrivanja broja lajkova ispod postavljenog sadržaja. Prema njegovim rečima, postojaće strana korisnika koji čitaju i vide sadržaj, i strana za deljenje sadržaja. I obe strane će moći da se kontrolišu. On je još i precizirao da će i dalje biti moguće videti “ko je lajkovao koji sadržaj i onda ručno brojati sviđanja”.

Iz ove kompanije su i ranije najavljivali da bi moglo doći do ovakve promene, a najpre zbog sve većoj potrebi za lajkovima, koja zabrinjava psihologe. Tada je saopšteno da su stručnjaci zabrinuti za mentalno zdravlje adolescenata, a koji su “izloženi ulepšanoj ili potpuno veštačkoj viziji okruženja i sveta oko sebe, a da se ne pominju rizici od uznemiravanja na internetu”.

– Loše stvari se događaju na Instagramu, mi ih vidimo. Sa milijardu ljudi (na aplikaciji), imamo celo čovečanstvo, dobre i loše momke – rekao je Moseri.

pročitajte još i : EXIT: ulaznice za medicinske radnike, vakcine za posetioce

Ipak iz kopanije nisu saopštili da li će i u potpunosti biti uklonjena ogućnost lajkovanja. Ali jeste, da nova opcija ne menja rad algoritma kojim se biraju sadržaji koji se pojavljuju. No, sistem će predviđati koji bi sadržaj bio zanimljiv korisniku na osnovu drugih kriterijuma: kao što je ukus ili navika korisnika.

A, kompanija Sony je i ove godine osvežio svoju liniju bežičnih zvučnika. Ovo je inače praksa Sony-a te ni 2021. Nije drugačija u odnosu na predhodne što se tiče “abdejtovanja” modela. Radi se o četiri nova modela, sa dugotrajnom baterijom, LED osvetljenjem i zvukom punim basa.

Kompanija je predstavila najmanji SRS-XB13 veličine oko 5 cm, a uređaj je zaštićen od prašine i vodootporan. Što je karakteristika tič, zvučnik je sa IP67 standardom, a može se koristiti za “handsfree” pozive. Mogu se uposliti dva odjednom kao stereo par, dok mu baterija traje 16 sati. Cena ovog zvučnika, koji će biti dostupan u junu, je 59,99 dolara.

Takođe, Sony ima i tri nova modela u svojoj X-seriji zvučnika, a koji su veće snage, svetla i ulaza za instrumente i radi se modelima: SRS-XP500 i SRS-XP700 i SRS-XG500.

26/05/2021 18:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments