Instagram vs. Twitter: Ko je posećeniji?

24/09/2015 13:21

Instagram vs. Twitter: Ko je posećeniji?

Uspešnost društvenih mreža meri se brojem korisnika. Na prvom mestu je Facebook, a trka između Instagrama i Twitter-a je neizvesna.

Iako je Twitter dosta stariji od Instagrama, ova društvena mreža za deljenje fotografija je u posednje vreme postala sve popularnija.

Zahvaljujući sve većem broju korisnika, pogotovo u Brazilu i Japanu, ova društvena mreža je po broju onih koje je koriste prestigla Twitter. Naime, povećanje popularnosti Instagram-a je počela 2012. godine, kada je ovu društvenu mrežu kupila kompanija Facebook.

Danas Instagram koristi oko 400 miliona korisnika koji redovno posećuju ovu mrežu, od kojih je 100 miliona korisnika priključeno u poslednjih devet meseci.

Twitter je u poslednjem kvartalu zabeležio 304 miliona aktivnih korisnika, što predstavlja povećanje od 12 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kako bi još više proširila svoje poslovanje, društvena mreža Instagram nudi svojim poslovnim partnerima 30 sekundi video reklame. Zanimljivo je da se Facebook uopšte ne reklamira na Instagramu.

Kompanija Facebook je osim Instagrama, kupila i društveni servis za razmenu poruka WhatsApp i kompaniju Oculus koja proizvodi uređaje za simulaciju virtuelne stvarnosti.

24/09/2015 13:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments