Inovacije koje nam donosi 2015. godina

28/01/2015 14:45

Inovacije koje nam donosi 2015. godina

U toku 2014. godine bilo je mnogo inovacija u oblasti tehnologije, veliki broj novih uređaja je doživeo svoju premijeru a neki stariji su znatno unapređeni, ali 2015. godina će, prema najavama, biti još inovativnija i uspešnija.

Baterija

Veliki broj korisnika uređaja najnovije tehnologije ima problem sa trajanjem baterije ali i punjenjem iste. Mnoge kompanije su najavile da će ove godine poraaditi još više na pronačaženju što boljeg i trajnijeg rešenja kada je baterija za mobilne uređaje u pitanju. Prema tome, do kraja godine mogli bismo da bude svedoci revolucije u ovom segmentu.

Galileo

Evropska Unija radi na novom sistemu pod nazivom Galilo. Oaj sistem bi trebalo da bude mnogo brži i precizniji od GPS sistema koji se sada koristi. Najavljeno je da će do kraja 2015. godine Galileo postati aktivan.
Virtualna realnost
Uređaji koji su poput Oculus Rifta u 2014. godini doživeli su ekspanziju, ali ono što nam sledi, prema najavama različitih kompanija, biće daleko naprednije. U 2015. godini još više kompanija baviće se proizvodnjom softvera za naočare za virtuelnu stvarnost.

HTML5

Promena koju donosi HTML5 primetiće svi korisnici interneta jer će samim tim internet postati lepši, pregledniji i brži što će dodatno olakšati korišćenje.

Pametni satovi

U toku 2014. godine još jedan “pametan” uređaj je postao izuzetno popularan i skoro svaka kompanija se potrudila da ima svoj model. “Pametni” satovi su, na neki način, obeležili prethodnu godinu, a u 2015. godini očekuje se i model kompanije Apple.

Windows 10

Microsoft je predstavio svoj novi operativni sistem a početkom 2015. godine Windows 10 biće dostupan za sve koji žele baš ovaj operativni sistem za neki od svojih uređaja.

Novi Wi-FI

Poslednjih desetak godina postoji Wi-Fi internet konekcija i ova tehnologija najpreduje svakog dana. U prošloj godini postavljeni su novi standardi u brzini i sigurnosti veze između uređaja i rutera. U 2015. godini očekuje se još veća rasprostranjenost Wi-Fi-a.

28/01/2015 14:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments