Facebook pazi da vam niko ne ukrade profilnu fotografiju

27/06/2017 10:50

Facebook pazi da vam niko ne ukrade profilnu fotografiju

Među najčešće kradenim fotografijama na Facebook-u svakako je profilna fotografija, zbog čega ova društvena mreža radi na njenom obezbeđivanju.

Kako bi onemogućila drugima da preuzmu ili naprave screenshot vaše profilne fotografije Facebook testira novi alat, odnosno novu opciju koja će biti itekako korisna.

Ovo testiranje se trenutno sprovodi u Indiji, a ukoliko se nalazite u ovoj zemlji kada uđete na Facebook dobićete mogućnost da isprobate opciju “profile picture guide” jednostavnim uključivanjem. Ova opcija će vam se odmah pokazati na News feed-u.

Iako ova opcija štiti vašu profilnu fotografiju od krađe ili od screenshot-ova, ona ipak ima određene nedostatke, kao što je činjenica da se može koristiti samo na android pametnim telefonima – za sada.

Ljudi koji nisu na vašoj listi prijatelja neće moći da taguju sebe niti bilo koga drugog na vašoj profilnoj slici. Kako bi upozorili ljude da ste zaštitili sliku, ispod profilne fotografije će se nalaziti sličica štita unutar plavog okvira – što će biti prepoznatljiv znak nove opcije.

27/06/2017 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments