Da li je Vivaldi novi najbolji internet pretraživač?

13/04/2016 11:29

Da li je Vivaldi novi najbolji internet pretraživač?

Poznato je da je sada najpopularniji internet pretraživač Google Chrome koji koristi veliki broj ljudi širom sveta. Naravno, to je sve zbog njegovih naprednih opcija.

Međutim, od kada je nastao novi internet pretraživač – dovodi se u pitanje da li je Chrome i dalje najbolji veb pregledač.

Naime, Vivaldi pregledač, koji je kreiran od strane tima koji je predvodio Džon Stivenson Tecner – suosnivač Opera Software kompanije, može uskoro izbiti na prvo mesto – kao najpopularniji ili najčešće korišćen internet pregledač i to zbog svih opcija koje nudi.

Već sada je moguće Vivaldi koristiti na različitim operativnim sistemima – Windows, Linux, Mac, a očekuje se da će se uskoro naći i verzija za Android.

Veliki broj podešavanja i mogućnosti za prilagođavanje je ono što je novo u odnosu na internet pretraživače koji se za sada koriste – Chrome, Mozilla Firefox i drugi.

Među opcijama koje Vivaldi donosi svojim korisnicima nalazi se i spajanje sličnih tabova u jedan, pomeranje mesta gde će se prijazivati otvoreni tabovi, ugrađen alat za beleženje podsetnika i veliki broj prečica.

Takođe, Vivaldi od samog početka korišćenja omogućava da pretragu prilagodite sebi na više načina, bez potebe za instaliranjem dodatnih ekstenzija.

Da li biste voleli da vam se na primer otvoreni tabovi prikazuju na dnu ekrana? Vivaldi to omogućava svojim korisnicima. A ako žellite da tabove zatvarate dvoklikom – potrebno je da instalirate Vivaldi.

Ako želite da vidite koje još mogućnosti ima novi internet pretraživač Vivaldi možete ga preuzeti ovde.

Pogledajte kako izgleda Vivaldi i zašto bi trebalo da ga koristite:

13/04/2016 11:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments