Nova tehnologija: Dron sa posebnim senzorima

02/03/2016 14:45

Nova tehnologija: Dron sa posebnim senzorima

Razvoj dronova u poslednje vreme postala je jedna od važnijih tema u svetu savremene tehnologije. Upravo se u tom polju dešavaju neke zaista uzbudljive stvari.

Naime, najnovija vest je da je u planu da sa proizvodnjom počne kompanija DJI koja će praviti Phantom 4 dronove – koji će imati posebne senzore.

Najnoviji modeli u liniji kvadrokoptera opremljenih kamerom koje proizvodi ova kompanija imaće unapređene kamere, a radilo se i na poboljšanju karakteristika autonomnog leta, što će omogućiti dronu da lakše leti, da lakše snima i da bude bezbedniji.

Dronovi Phantom 4 imaće dva optička senzora koja će biti smeštena iznad prednjih nogu i koji će u kombinaciji sa sisemom računarskog vida moći da naprave volumetrijsku mapu okruženja.

Na ovaj način dron će imati “bolji vid”, odnosno imaće sposobost da prepozna čak i ljude, da reaguje na objekte ispred sebe – čime će se značajno smanjiti rizici sudara ili pada.

Tako će – ukoliko krene da leti prema nekom zidu ili sličnoj prepreci – Phantom 4 imati mogućnost da odreaguje na vreme i zakoči, kako bi sprečio direktan sudar.

Pogledajte kako će izgledati i funkcionisati Phantom 4 dronovi:

02/03/2016 14:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments