Zbor na Filozofskom: U podne se glasa o prekidu blokade

21/11/2014 10:37

Zbor na Filozofskom: U podne se glasa o prekidu blokade

Danas bi mogao da se završi protest studenata Filozofskog fakulteta ukoliko se u podne na zboru koji je sazvao dekan izglasa obustavljanje blokade.

Studenti blokiraju fakultet već 44 dana i tvrde da neće odustati sve dok im se svi zahtevi ne ispune. Ukoliko protest potraje, studentima bi mogao da propadne ceo semestar.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević pozvao je sve studente da u podne dođu u dvorište Kapetan Mišinog zdanja, gde će se organizovati zbor i gde će studenti glasati o prekidanju blokade i normalizaciji nastave.

Dekan tvrdi da su svi uslovi sa početka protesta studenata ispunjeni, ali da oni stalno dodaju nove. S druge strane, iz Samoorganizovanog studentskog pokreta, koji i blokira fakultet, kažu da su im delimično ispunjena tri zahteva, i to zbog Ministarstva, a ne samog fakulteta. Tvrde da ih Uprava zastrašuje disciplinskim prijavama i izbacivanjem sa fakulteta.

Milena, jedna od učesnica blokade, kaže da su disciplinske prijave podnete protiv šestoro njenih kolega, a optuženi su da su ograničili slobodu kretanja svojim kolegama. Ona kaže da to nije istina jer su neki prolazi blokirani, ali su dva ostavljena slobodna.

Uprava fakulteta tvrdi da se za kršenje statuta podnose disciplinske prijave kojima se bavi komisija na Filozofskom fakultetu, a to se odnosi i na akademce koji nasilno ulaze u učionicu i prekidaju nastavu.

Izvor: Novosti.rs

21/11/2014 10:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments