UNS: Počinje upisna trka na fakultetima

16/06/2017 11:43

UNS: Počinje upisna trka na fakultetima

Trka za upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu je zvanično počela i to na Akademiji umetnosti gde će se prvo polagati prijemni ispit za upis.

Prijave za prijemni ispit prvo se podnose na Akademiji umetnosti, Departman dramskih umetnosti – 16. juna – gde će biti mesta za upis 46 studenata na budžet i još 9 u samofinansirajućem statusu.

Na Departmanu muzičkih umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu prijava za polaganje prijemnih ispita za 62 budžetska i 21 samofinansirajuće mesto zakazana je za 20. jun, dok će narednog dana, 21. juna, Departman likovnih umetnosti primati prijave zainteresovanih kandidata za polaganje prijemnih ispita.

Prvi prijemni ispit održaće se već u subotu, 17. juna, za upis na Departman dramskih umetnosti, dok će se diferencijalni ispiti na ostala dva departmana polagati 21. juna.

Kandidati za upis na Departman likovnih umetnosti će 22. jula podnositi mape sa svojim radovima, dok će oni koji žele da upišu Departman muzičkih umetnosti prijemni polagati od 23. juna.

Preliminarne rang liste na svim departmanima Akademije umetnosti u Novom Sadu biće objavljene 4. jula, dok će se na konačne rang liste čekati do 11. jula, nakon čega će se kandidati upisivati.

Fakulteti Univerziteta u Novom Sadu

Na ostalim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu upisna trka počinje prijavama za polaganje prijemnih ispita – od 21. do 23. juna – dok će se prijemni ispiti održavati od 28. do 30. juna, osim na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na kom će se prijemni održavati od 3. do 5. jula.

Preliminarne liste će objavljivati svaki fakultet za sebe, a očekuje se da to bude od 29. juna do 3. jula, dok će konačne rang liste na oglasnim tablama i internet stranicama fakulteta biti objavljene između 30. juna i 17. jula.

Upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu ove godine će se održavati od 3. do 21. jula kada će novi brucoši zauzeti svoja mesta na odabranim studijskim programima.

16/06/2017 11:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments