Sve više polaganja na bubice

24/10/2014 12:37

Sve više polaganja na bubice

Studenti u poslednje vreme sve više polažu ispite uz pomoć bubica, a tome može da posvedoči i dr Dušan Milisavljević, lekar na Klinici za uho grlo i nos.

Naime, on je već pet puta intervenisao u slučaju zaglavljene bubice u ušnom kanalu. Studenti koji su koristili bubicu stavili su je preduboko, pa je čak bilo slučajeva povrede bubne opne. Poslednji put je imao takav slučaj prošle nedelje.

Dr Milisavljević smatra da se takvi prekršaji trebaju sankcionisati, a da za to treba da se založe i država i fakulteti. Osim što varaju profesore, ovi studenti sami sebe obmanjuju, a mogu i oštetiti sluh, kaže dr Milisavljević.

Polaganje uz pomoć bubice sve se češće javlja na univerzitetima u Srbiji jer je to način da bez muke i truda dođu do ocene i polože ispit.

Na nekim fakultetima je i zabranjeno korišćenje detektora za bubice i ometača bežičnih uređaja jer osim telefona u zgradi detektuju i one na ulici.

Bubica se može iznajmiti za oko 2.500 dinara, a osim toga potrebno je i da neko bude u pripravnosti i diktira studentu odgovore.

Jedan student je izjavio da je pronašao oglas za bubicu na internetu i da je odlučio da je iznajmi. Na njegovom fakultetu nema detektora, pa se toga nije plašio, a bubicu je stavio duboko u ušni kanal pa nije bila primetna. Kaže da je mesecima polagao taj ispit i nije mogao da ga položi dok nije odlučio da iskoristi bubicu.

Izvor: Blic

24/10/2014 12:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments