Na Filozofskom lanci i katanci

14/11/2014 12:47

Na Filozofskom lanci i katanci

Predstavnici Samoorganizovanog studentskog pokreta i Uprave nisu uspeli da dođu do dogovora i rešenja koje zadovoljava obe strane, tako da blokada Filozofskog fakulteta i dalje traje.

Studenti i Uprava razmenili su stavove koji su suprotstavljeni jedni drugima. U saopštenju uprave navodi se da “blokadu zgrade kontinuirano sprovodi danju od 10-20 osoba, a noću manji broj”, kao i da su ti studenti bahati i nasilni. Uprava smatra da nema više razloga za nastavak blokade i najavila pokretanje disciplinskih postupaka protiv studenata.

Uprava navodi i da je Samoorganizovani pokret studenata u nekoliko navrata obmanjivao javnost i da je nakon svih razgovora umesto prekida blokade došlo do novih zahteva. U saopštenju se navodi i da je služba fakulteta nekoliko noći uklanjala inventar iz hodnika koji je upotrebljen za blokadu, a da su presecani lanci koji su zatvarali prolaze ka učionicama.

U saopštenju Samoorganizovanog studentskog pokreta navodi se da se najoštrije osuđuju “klevete i neistine Uprave fakulteta” kao i da studenti nikad nisu bili nasilni. Studenti tvrde da ni brojno stanje nije tačno iskazano, te da čak i vikendom bude najmanje 50 osoba, dodajući da taj broj iskazuje racionalnost u zaduženjima, a ne broj studenata koji ih podržavaju.

Studenti smatraju da su pretnje krivičnim gonjenjem samo ružan oblik zastrašivanja, a da se sa upravom slažu samo u tome da su lanci kojima su blokirane učionice žalostan ali istinit simbol jer oni simbolišu položaj studenata već duže vreme.

Blokadi Filozofskog fakulteta protive se studenti Odeljenja za klasične nauke na ovom fakultetu, koji se ponašanju “Samoorganizovanog studentskog pokreta” strogo protive.

Izvor: Mondo.rs

14/11/2014 12:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments