POSETITE NAS!

pravni fakultet za privredu i pravosudje novi sad

Prijavi se!

online upis na pravni za privredu i pravosuđe
Back to homepage

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu Pravni fakultet

Adresa: Geri Karolja 1, Novi Sad
Telefon: 021/400-499
Website: www.pravni-fakultet.info
Email: [email protected]

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu Pravni fakultet predstavlja visokoškolsku ustanovu čiji je osnovni cilj da radi na razvoju ličnosti studenata i da stvori intelektualce, koji neće biti samo stručnjaci, već kompletne i jake ličnosti, osposobljene da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte, što potvrđuju i studijski programi sačinjeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja.

Navedenom cilju su prilagođeni i nastavni plan i program, kao i metode rada, predavanja, proveravanja i ocenjivanja. Prilikom definisanja i strukturiranja nastavnog plana i programa Fakultet se rukovodio interesima studenata, njihovim opredeljenjem za kvalitetno obrazovanje i stručnu osposobljenost za izabrano područje rada.

Misija i vizija

Kroz interakciju naučno-istraživačkog rada i obrazovne usluge, rukovodeći se potrebama okruženja i korisnika, mi kreiramo visokokvalitetne programe koji se odnose na osnovne i master akademske, i doktorske studije. Kroz kontinuirani profesionalni razvoj i istraživanje stvaramo dinamičnu obrazovnu zajednicu koja je usredsređena na stalno poboljšanje kvaliteta procesa obrazovanja. Naš cilj je da studentima pružimo vrhunska znanja i stvorimo intelektualce – lidere, naučnike i stručnjake, sposobne da se suoče sa novim izazovima kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

Naša vizija je da postanemo institucija izvrsna u istraživanju i obrazovanju iz oblasti pravnih nauka. Prateći najviše internacionalne standarde visokog obrazovanja, primenjujući najbolje prakse, i sledeći proaktivan pristup želimo da postanemo renomirana institucija koja svojim korisnicima uliva poverenje.

Osnovni ciljevi i zadaci

Osnovni zadaci Pravnog fakulteta usklađeni su sa Zakonom o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“, br. 76/05) i utvrđenom misijom i vizijom Fakulteta. Osnovni zadaci pokazuju društvenu opravdanost Pravnog fakulteta u Novom Sadu i jedinica van sedišta ustanove u Šapcu i Subotici, i utvrđuju svrhu njihovog postojanja, određuju opšti pravac delatnosti i osnov su za prepoznavanje prioriteta visokoškolske ustanove i visokoškolskih jedinica u Šapcu i Subotici u njihovom budućem radu:

  • Prenošenje naučnih i stručnih znanja;
  • Razvijanje i unapređenje nauke;
  • Obezbeđivanje naučnog i stručnog podmlatka;
  • Pružanje mogućnosti pojedincima da pod jednakim uslovima steknu visoko obrazovanje i da se obrazuju tokom čitavog života;
  • Pružanje doprinosa za stvaranju pretpostavki za izgradnju društva znanja;
  • Zadovoljenje potreba korisnika.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments