Novi Sad: “Noć biologije” na Priprodno-matematičkom fakultetu

22/04/2016 13:28

Novi Sad: “Noć biologije” na Priprodno-matematičkom fakultetu

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu – Departman za biologiju i ekologiju, organizuje manifestaciju “Noć biologije” u petak, 22. aprila.

“Noć biologije” se sastoji od niiza interaktivnih radionica koje osmišljavaju studenti, doktoranti i mladi saradnici, uz pomoć profesora.

Ova manifestacija se organizuje od 2011. godine, a posetioci uvek imaju priliku da učestvuju u izradi eksperimenata, da budu predmet eksperimenata, da provere znanje iz biologije i slično.

Ove godine učenici i učenice srednjih škola će imati rpiliku da pokažu svoje znanje iz biologije i ekologije u kvizu “Želite li da postanete ekolog?”, a najmlađu učesnici će se biti pod maskama inspirisanim motivima iz prirode.

U manifestaciji “Noć biologije” učestvovaće i gosti i prijatelji biologije i ekologije, kao što su stvaraoci prirodnih dobara u Vojvodini, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački muzej u Beogradu, Zoovrt Palić, Nacionalni part Fruška gora, Pokret gorana Novog Sada, kao i različita društva koja se bave proučavanje, i zaštitom živog sveta.

Program manifestacije se sastoji i od projekcije ekoloških filmova, kao i nekoliko naučno-popularnih predavanja, a za posetioce su pripremljena i mnoga iznenađenja.

Program počinje u 16 časova i traje do ponoći.

22/04/2016 13:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments