Izabrana Omladinska prestonica Evrope!

27/11/2015 12:27

Izabrana Omladinska prestonica Evrope!

U Madridu se održalo zvanično proglašenje Omladinske prestonice Evrope za 2018. godinu, a među kandidatima našao se i Novi Sad.

U najužem izboru našao se i Novi Sad, ali s obzirom na to da je ovaj grad tek prvi put kandidovan za Omladinsku prestonicu Evrope, nije imao prevelike šanse da pobedi.

Kao Omladinska prestonica Evrope za 2018. godinu odabran je Kaškajiš, primorski grad u Portugalu, a pri osvajanju titule je presudila činjenica da se Kaškajiš već tri puta kandidovao, pa je na osnovu toga dobio i dodatne bodove.

omladinska prestonica

Predstavnici Evropskog omladinskog foruma istakli su da je Novi Sad postigao veliki uspeh samim tim što se našao među pet finalista u borbi za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu, jer je konkurencija bila veoma jaka.

Osim što je Novi Sad ove godine imao trostruko veću konkurenciju, koja se sastojala od 21 grada iz Evrope, ovo je jedini grad koji se ne nalazi u Evropskoj uniji.

U finalu za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu pored Novog Sada, našli su se i Mančester (Velika Britanij), Peruđa (Italija), Kečkemet (Mađarska) i Kaškajiš (Portugal).

27/11/2015 12:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments