Dokumentarac o muzičkoj legendi – Kurtu Kobejnu

14/03/2015 23:51

Dokumentarac o muzičkoj legendi – Kurtu Kobejnu

Izašao je trejler “Montage of Heck”, za prvi dokumentarni film o frontmenu, tekstopiscu i gitaristi poznate rok grupe Nirvane, Kurtu Kobejnu.

Film se sastoji od arhivskih snimaka pevača u svetu muzike, ali i iz drugih sfera života, kao i njegovi audio snimci, crteži i zapisi.kurt-kobejn-nirvana

Kurt Kobejn i Nirvana su dali veliki doprinos muzici, a poznati su po popularizaciji posebnog pravca muzike – grandž. Jedna od njihovih najpoznatijih pesama „Smells Like Teen Spirit“ (1991. godine) je obeležila početak nestajanja nekih do tada dominantnih žanrova osamdesetih godina. Zbog toga je Kobejn dobio titulu predstavnika „Generacije Iks“, a pesma je proglašena za „himnu generacije“.

Ovo je prvi autorizovani film o Kurt Kobejnu, koji je pronađen mrtav 5. aprila 1994. godine u Sijetlu. Njegov život, delo i smrt i dalje privlače pažnju javnosti, verovatno zbog intrigantne biografije ove legende.

Reditelj filma je Bret Morgen, koji je snimio i dokumentarac o britanskoj grupi Roling stouns. Koproducenti filma su Kobejnova partnerka Kortni Lav i njihova ćerka Frensis Bin Kobejn.

Iako film govori i o mračnim stranama života frontmena grupe Nirvana, reditelj je rekao da nije hteo da ulazi u priču o samoubistvu.

Izvor: B92
Video: YouTube

14/03/2015 23:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments