Back to homepage

Upis na fakultete u Kragujevcu 2018/2019

Danas se u sastavu Univerziteta u Kragujevcu nalazi 12 fakulteta koji su smešteni u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Užicu, Jagodini i Vrnjačkoj Banji. Realizuje se preko 60 programa osnovnih studija, a studenti imaju mogućnost da steknu visoka naučna i stručna zvanja iz širokog spektra nauka.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

Termini upisa na fakultete i visoke škole u Kragujevcu

Prijava kandidata za polaganje prijemnog ispita počinje 24. juna i traje do 26. juna. Samo polaganje prijemnog ispita počinje 29. juna i traje do 2. jula. Nakon prijemnog ispita, sledi predaja dokumenata i upis na fakultete i visoke škole koji na svim fakultetima mora biti završen do 17. jula.

Dokumenta za upis na fakultete i visoke škole u Kragujevcu:

  • Svedočanstva iz srednje škole za sva 4 razreda
  • Original diplome o položenom maturskom ispitu
  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Dva ŠV-20 obrasca
  • Indeks
  • Dve fotografije – 4,5 cm x 3,5 cm
  • Dokaz o uplati školarine (za one koji upisuju studije na samofinansiranju)

Spisak fakulteta i visokih škola u Kragujevcu

Fakulteti Univerziteta u Kragujevcu

Visoke škole u Kragujevcu