Back to homepage

Studiranje u Minhenu

Studiranje u Minhenu – Minhen važi za najnapredniji grad u Nemačkoj i svake godine se nalazi na listi najkvalitetnijih gradova za život. Njegov spoj tehnologije i očuvanja kulturnog nasleđa mu je obezbedio nadimak “grad laptopova i lederhozni”. Kao takav, Minhen predstavalj idealno meto za studiranje velikom broju studenata u Evropi.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Studije u Minhenu

Studije u Minhenu mogu se pohađati na nekoliko univerziteta koji u okviru svojih planova podrazumevaju najviše standarde obrazovanja.

Fakulteti i univerziteti u Minhenu spadaju u red ustanova sa najvišim standardom obrazovanja. Da bi studirali na nekom od visokoškolskih ustanova u Minhenu učenici iz Srbije moraju priložiti dokaz o položenoj maturi ili diplomu o završenoj srednjoj školi.

Ukoliko je priložena diploma vrednovana kao nemačka matura, prelazite na sledeći korak, a to je prijava formularom Antrag auf Zulassung zum Studium. Ovaj formular možete nabaviti u Sekretarijatu za strane studente na svakom univerzitetu. Detaljnije o upisu na fakultete u Nemačkoj pogledajte OVDE.

Pogledajte listu fakulteta u Minhenu.

Univerziteti / Fakulteti u Minhenu

  • Ludwig Maximilian University of Munich
  • Technical University of Munich
  • Munich University of Applied Sciences

Pogledajte još