Back to homepage

Studiranje u Gracu

Studiranje u Gracu – Drugi po veličini grad u Austriji, Grac, leži na obalama reke Mure i glavni je grad pokrajine Štajerska. Ovaj grad je širom Evrope poznat po svojoj obrazovnoj funkciji. Naime, važan je univerzitetski grad, vrvi od studenata i učenika, a uz to je i  središte kulture i umetnosti. Tome u prilog govori činjenica da danas u Gracu živi 40.000 stranih studenata, kao i to da je  2003. godine Grac bio kulturna prestonica Evrope.

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

Studije u Gracu

Studije u Gracu privlače veliki broj internacionalnih studenata iz svih delova sveta. Grad studenata preplavljen je različitim nacionalnostima i kulturama, svojim posetiocima ima da ponudi i veliki broj istorijskih znamenitosti.

Fakulteti i univerziteti u Gracu pružaju mogućnost studiranja po najvišim svetskim standardima, kroz veliki izbor studijskih programa. Kako biste se prijavili za studije u Austriji, morate da pošaljete aplikaciju i potrebnu dokumentaciju, bilo univerzitetu bilo nekoj drugoj instituciji. Neki univerziteti pružaju mogućnost (ili to daju kao jedinu opciju) registraciju putem interneta a potom vam detaljnije informacije šalju putem interneta. Više o uslovi ma upisa pogledajte OVDE.

Pogledajte listu fakulteta u Gracu.

Univerziteti / Fakulteti u Gracu

  • University of Graz
  • Graz University of Technology
  • Medical University of Graz
  • University of Music and Performing Arts, Graz
  • FH Joanneum – Universities of applied science

Pogledajte još